El Ple Ordinari del 19 de juny inclourà la proposta d’aprovació del primer ROM i del primer Codi de Conducta d’Alts Càrrecs de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès

El Ple Ordinari de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès inclourà la proposta d’aprovació del Reglament d’Organització Municipal (ROM) i la proposta d’aprovació del Codi de Conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès. Des  d’alcaldia es va enviar la proposta a tots els grups municipals amb representació al consistori (PDeCAT, PSC i ERC) perquè enviessin consultes, suggeriments o propostes de modificació en un termini de 10 dies, però no se n’ha rebut cap.

Si s’aproven aquests dos punts, es tractarà del primer ROM i el primer Codi de Conducta que entren en vigència a l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès. Amb la proposta del ROM es pretén donar primacia a l’interès local en l’organització interna, així com regular el règim organitzatiu del funcionament d’aquest i establir els canals necessaris per facilitar la participació ciutadana en els assumptes públics municipals per aconseguir una societat participativa conscient i responsable. Quant al Codi de Conducta, la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern estableix que els ens locals han d’elaborar un Codi de Conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament que concreti i desenvolupi els principis d’actuació establerts en aquesta llei i determini les conseqüències d’incomplir-los. Disposar del Codi de Conducta significa establir els principis ètics que han de guiar l’actuació dels alts càrrecs i determinar els principis de bon govern per fomentar una millor actuació de l’ens local.

Així doncs, tant el ROM com el Codi de Conducta impliquen a tots els membres del consistori i, per aquest motiu, des d’alcaldia s’ha cregut oportú enviar una còpia a cada partit polític amb representació a l’Ajuntament, per tal de portar-lo a l’aprovació en el proper Ple Ordinari del 19 de juny de 2017.