L’Escola Ull de Vent ha celebrat aquesta setmana les seves Jornades Culturals dedicades a la Pedra Seca

Aquesta setmana l’Escola Ull de Vent ha dut a terme les seves Jornades Culturals, dedicades a la Pedra Seca, que han comptat amb la participació i assessorament de diferents entitats i persones vinculades a aquest patrimoni i a aquesta tècnica de construcció. Les jornades van començar el 25 d’abril amb una ballada de sardanes organitzada des de l’Ajuntament i la Lira Vendrellenca que permetia als alumnes aprendre els passos bàsics de la dansa tradicional catalana. Precisament, un dels moments més bonics que deixava la setmana era la imatge de la ballada de germanor que unia alumnes, mestres i famílies en una gran rotllana que ocupava tot el pati de l’escola. L’AMPA i l’Ajuntament també van col·laborar en aquesta jornada amb un pica-pica per als alumnes.

Durant la setmana els alumnes podien gaudir d’activitats com ara jocs tradicionals, tallers de construcció de marges de pedra o de pintar pedres, audicions musicals, rutes de la pedra seca pel municipi, contacontes, treballs manuals o una gimcana, entre d’altres. Des de l’Escola Ull de Vent s’han mostrat molt agraïts amb la bona acollida que han tingut les activitats i amb la gran afluència de famílies que ha participat en els actes.

Amb motiu de les Jornades Culturals de l’Escola des de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona s’ha organitzat l’exposició “Pedra Seca al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Patrimoni i Paisatge”. Aquesta mostra, que durant la setmana han visitat els alumnes de l’escola, està oberta també al públic general. Es pot visitar al Centre Municipal de Cultura (CMC) fins al dissabte 6 de maig.

Comments are closed.