La Bisbal del Penedès oferirà pel.lícules del circuit de cinema català al CMC

L’Ajuntament ha signat un conveni per formar part del circuit impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català

El Cicle Gaudí, que va néixer el setembre de 2016, experimenta un creixement aquest 2017 amb l’objectiu d’arribar als 25.000 espectadors anuals. Entre aquests espectadors hi haurà els bisbalencs i les bisbalenques que podran gaudir de bon cinema a la seva vila, l’únic municipi del Baix Penedès que oferirà les pel·lícules d’aquest cicle.

A la Bisbal s’hi podran veure les pel·lícules cada darrer diumenge de mes. La primera arribarà el 30 d’abril a les 19h i serà “Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color”, un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica l’esdeveniment des de la distància històrica i com mai s’havia fet fins ara: en color. Una experiència audiovisual pionera al nostre país que ha permès la digitalització i acolorit dels arxius per obtenir un material únic i aportar una nova visió a una de les èpoques més obscures de la història contemporània d’Espanya. Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=r3cxkVRkf9E

El 28 de maig, també a les 19h, arribarà l’adaptació a la pantalla de l’aclamada novel·la de Patrick Ness, A Monster Calls, és a dir “Un monstruo viene a verme”. Juan Antonio Bayona va conquerir 8 premis Gaudí amb aquesta superproducció internacional que ha comptat amb Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Liam Neeson al repartiment i que es podrà veure a La Bisbal del Penedès. La pel·lícula  narra la història del Conor O’Malley (Lewis MacDougall), un noi de 13 anys que, a causa de l’assetjament escolar que viu a l’escola, a més de la greu malaltia que pateix la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de fades, follets i altres criatures meravelloses que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors. Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=AxQ0KBBiryM

El 25 de juny a les 19h s’estrenarà “Incerta Glòria” a La Bisbal, un film d’Agustí Villaronga basat en la novel·la de Joan Sales. El Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu del front d’Aragó, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims). El seu millor amic, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, i la seva dona, la Trini (Bruna Cusí), descobriran la traïció del Lluís, Una pel·lícula on el rerefons d’una guerra fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat. Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=8ir402XbgJY

L’entrada al cinema tindrà un preu de 4,5€ per al públic general i 3€ per als usuaris de la Biblioteca Municipal de La Bisbal (presentant el carnet). Les sessions de cinema s’aturaran als mesos de juliol i agost i continuaran als mesos de setembre, octubre i novembre.El Cicle Gaudí compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de les quatre diputacions. En l’actualitat són 33 els municipis adherits al Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema en català.Per a més informació podeu entrar al web: http://ciclegaudi.cat/sales/centre-municipal-de-cultura-de-la-bisbal-de-penedes/

Comments are closed.