La Bisbal del Penedès recupera la tradició dels Tres Tombs

La Bisbal del Penedès celebrarà els Tres Tombs el proper cap de setmana. La celebració començarà el dissabte 11 de març a les 18.00h amb la inauguració de l’exposició “Paisatges i Tres Tombs” de la Montserrat Bermejo, aficionada a la fotografia, al CMC (Centre Municipal de Cultura). El mateix dissabte a les 19.30h es farà una missa en record dels difunts de l’Associació dels Tres Tombs a l’església de Santa Maria de la Bisbal.

El diumenge 12 de març, a les 9.00h, es durà a terme la concentració de cavalls a la Cooperativa de Cellers Domenys i a les 9.30h hi haurà esmorzar*. A partir de les 12.00h començaran els Tres Tombs, que faran el següent recorregut:

Avda. Generalitat, Av. Colom, Ptge de la Reixa, C. Safreigs, C. General Manso, Baixada del Pont, C. Jacint Verdaguer, C. Major, Avda. Colom, C. Tarragona, Avda. Baix Penedès, C. Balmes, C. Major i Avda. Colom.

Durant el recorregut es comptarà amb les actuacions dels Grallers i Tabalers de la Societat, que acompanyaran la cercavila de carros i animals. D’altra banda a la plaça de Catalunya s’hi podran adquirir tortells de Sant Antoni gràcies a la col·laboració del Ball de Gitanes de la Bisbal. En finalitzar els Tres Tombs es farà l’entrega d’obsequis que comptarà amb la presència de Jordi Agràs, Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

A la Bisbal del Penedès la tradició dels Tres Tombs va començar als anys noranta sota l’organització de l’Associació dels Tres Tombs de la Bisbal que s’encarregava de tirar endavant tot l’acte i de buscar patrocinadors per cobrir despeses, entre els quals hi havia l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. L’any 2010 va deixar-se de celebrar i enguany la regidoria de Cultura de La Bisbal del Penedès ha decidit recuperar la celebració de la festa comptant amb la col·laboració d’aquells que abans la feien possible des de l’Associació dels Tres Tombs.

*Els tiquets per a l’esmorzar es podran adquirir a partir del dilluns 6 de març a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 13:30h. Dilluns i dimecres de 16:00h a 20:00h.

Comments are closed.