Festa Major 2016

PROGRAMA FESTA MAJOR 2016
LA BISBAL DEL PENEDÈS
DEL 10 AL 17 D’AGOST

Joan Amades, el gran estudiós de les festes i tradicions catalanes explica al costumari català, que les festes majors són comunes al conjunt de pobles europeus i que tenen una essència i un origen comú. L’origen són les creences primitives a l’entorn de l’existència de divinitats o genis, que són els posseïdors dels fruits de la terra i s’organitzaven celebracions festives per gaudir dels seus favors i per agrair les collites.
En les celebracions el foc era un dels protagonistes. El foc és un element ritual, símbol de tenebres però també símbol de purificació.
Antigament per la Festa Major s’estrenaven vestits, joies i complements, arribant a quasi competència per impressionar en els balls de nit. També és quan es refeien matalassos i s’emblanquinaven les cases.
La Festa Major actual és festa, tradició i punt de trobada familiar i d’amics. És símbol d’implicació i participació de totes les entitats, que són qui donen vida a alguns dels actes més singulars i populars.
Comencem la Festa Major el diumenge 7 d’agost amb el Tir al Plat i acabem el dimecres 17 d’agost amb el lliurament de premis d’Instagram, del VideoBox i de l’Assassí de la Pastanaga, però entremig us convido a assistir i participar a tots els actes que organitzen les diferents entitats i l’Ajuntament.
Gaudiu, jugueu, rieu, balleu i encenem-ho tot!
Agnès Ferré Cañellas, l’alcaldessa

programa de la Festa Major 2016 en format PDF

Comments are closed.