Festa Major 2013

ÉS un goig, com cada any, poder presentar el programa d’actes de la Festa Major.

La Festa Major, és la festa popular més esperada de l’any per tots els bisbalencs, i enguany, com sempre hem intentat que hi hagi actes ben diversos i per a totes les edats.

No obstant això, tenint present les dificultats econòmiques que passen moltes famílies bisbalenques i també el desmoronament del sistema social per part dels governants de la Generalitat i de Madrid, aquest Equip de Govern aposta fort per ajudar els seus convilatans, els bisbalencs més desfavorits. Hem creat ajudes, subvencions per a l’ensenyament, per a l’esport, etc., recolzem als afectats per les hipoteques i als afectats per les preferents.

Fem tot el que és al nostre abast i som reconeguts per aquest model social propi que hem creat, cosa que és possible únicament per la bona gestió que duem a terme, atès que com a Ajuntament també patim les retallades que cada dia són més i més importants, com per exemple en l’Ensenyament.

No és de justícia que és retalli en Ensenyament, perquè els infants són el futur, ells han de tenir tot el suport de l’administració pública i a la Bisbal el tenen, si més no, l’Equip de Govern així ho demostra amb la voluntat de subvencionar any rere any els llibres escolars, material i menjador.

Els nens i nenes d’ara són el nostre demà i els hem de formar a través de l’escola però també els pares tenen resposabilitats sobre la seva educació, i una bona forma de recolzar aquesta és encoratjant-los a llegir llibres, Perquè amb l’enriquiment de la lectura, acumularan cultura i només la cultura els farà ser el dia de demà uns homes i dones lliures de pensament i de prendre les seves pròpies decisions.

Així doncs, l’Equip de Govern organitza com sempre la Festa Major, amb entusiasme, però pensant també en les necessitats dels bisbalencs més desfavorits. Tots formem part de la mateixa comunitat.

Una comunitat bisbalenca, de la que també formen part els nostres avis i àvies, la nostra gent gran, de la que me’n sento orgullós, perquè quan parlo amb ells, quan escolto les seves vivències, m’adono que són un pou de saviesa, són persones de les que tenim molt a aprendre. Per això, en homenatge a tots els bisbalencs “grans” aquest any com a Alcalde em satisfà enormement que el pregó de la Festa Major, el faci el seu representant: el president de l’Associació de la Gent Gran, el Sr. Antoni Juncosa Vallès el qual ens farà els honors de presentar l’inici de la Festa Major.

Us desitijo a tots els bisbalencs i bisbalenques que gaudiu de la Festa Major juntament amb les vostres famílies i amics.

Visca la Festa Major de la Bisbal del Penedès!!
Visca Catalunya!!

 

PROGRAMA DE FESTES EN FORMAT PDF:fm2013labisbalb

Comments are closed.